El Tresor de les Monedes Socials

El Tresor de les Monedes Socials

autor Ton - IC

Hi havia una vegada un poble anomenat Felicitat, on les persones eren conegudes per ser amables i solidàries. A Felicitat, no existien les monedes d'or ni de plata, en el seu lloc, utilitzaven alguna cosa especial anomenada "Monedes Socials". Aquestes monedes no eren com les monedes normals, no tenien un valor en números, sinó que representaven actes de bondat i ajuda.

Al cor de Felicitat, a la plaça principal, es trobava un gran arbre anomenat "L'Arbre de la Comunitat". Cada vegada que algú feia alguna cosa bona per una altra persona, com ajudar a creuar el carrer a una àvia o compartir el berenar amb un amic, rebia una Moneda Social. Aquestes monedes es penjaven en les branques de L'Arbre de la Comunitat perquè tothom les pogués veure.

Un dia, un nen anomenat Lleó va decidir ajudar la seva veïna, la senyora Rosa, a portar la compra a casa. La senyora Rosa estava molt agraïda i li va donar a Lleó una Moneda Social. Lleó estava emocionat i va penjar la seva Moneda Social a L'Arbre de la Comunitat. Ara, el seu acte de bondat formava part de la història de Felicitat.

Amb el temps, L'Arbre de la Comunitat es va omplir de Monedes Socials, brillant amb l'esclat de totes les bones accions que la gent havia realitzat. Els nens i nenes de Felicitat es van adonar de com de special era ajudar els altres i veure la seva Moneda Social penjada a l'arbre.

Poc a poc, el poble de Felicitat es va fer encara més amable i unit. La gent esforçava per fer bones accions cada dia, des d'ajudar a cuidar el jardí d'un veí fins a compartir joguines amb altres nens. Les Monedes Socials es van convertir en el tresor més gran de Felicitat, més valuoses que qualsevol moneda d'or.

Un dia, un fort vent va bufar a través de Felicitat i va tombar L'Arbre de la Comunitat. Les Monedes Socials es van escampar per tot el poble. Però la gent de Felicitat no es va preocupar. En lloc d'això, van treballar junts per recollir totes les Monedes Socials i les van portar al centre del poble, on van construir un monument en forma d'un cor brillant i càlid.

El cor de Monedes Socials recordaria a tothom a Felicitat la importància de ser amables i solidaris. Les Monedes Socials no necessitaven un arbre per ser valioses, el seu veritable valor estava en l'amor i la bondat que compartien entre les persones.

I així, al poble de Felicitat, les Monedes Socials van continuar brillant, recordant a tothom que la veritable riquesa es troba en l'amor i la bondat que compartim amb els altres.